Oscar van Lennep (74) overleden

Bericht geplaatst op 30-09-2014

Oscar is afgelopen zaterdag 20 september in Amsterdam overleden op de leeftijd van 74 jaar. En op maandag 29 september begraven op Begraafplaats Zorgvlied, in Amsterdam.

Oscar heeft vooral in het 2de gecricket (speelde toen eerste klasse , de hoofdklasse van nu) en heeft debuutnummer 241 in Rood en Wit 1 (3 wedstrijden tussen 1959 en 1970). Hij was een bowler (vooral in de overgangsklasse succesvol) en “zeker geen batsman” – zo is mij verteld. Er zal in de Slotspriet nog verder in detail worden teruggekeken.
Tevens was Oscar bestuurslid (secretaris) in de periode rond 1971.

Als voetballer was hij onderdeel van de unieke en hechte vriendenclub “De Hondekoppen”. Voetbal op het niveau van HFC 10. Met in de gelederen Ajax fans en natuurlijk Feyenoord aanhangers. Zo ook Oscar.

Toen Feyenoord de Europacup won, begin 70’er jaren, met een 4-2-4 systeem, introduceerde hij het 4-2-4 systeem direct bij de Hondekoppen, met Oscar met veel loopvermogen op het middenveld.

                                                                                                             

Hij was nog aanwezig op de dag van grootste Eerste elftal foto. Maar stond helaas  -met zijn chauffeur- in het clubhuis te wachten, terwijl wij op het hoofdveld bezig waren.  Gelukkig is hij nog even gebleven om bij te praten en te kijken bij R&W1.

       

Namens Rood en Wit, wensen wij de familie en vrienden veel sterkte en vooral veel mooie herinneringen aan Oscar.

 

De overlijdensannonce begon met: 

“Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.”

Daar wil ik mee eindigen.

Namens het Bestuur van de Haarlemsche Cricket Club

"Rood en Wit"

Huib van Walsem, voorzitter.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder