Frederique van Arkel (Rood en Wit) ontving de Speelsters Speelster van het Jaar prijs van haar teamgenoten.

Bericht geplaatst op 07-10-2014

Om het seizoen op een gezellige manier met elkaar af te sluiten, kwamen ALLE Dutch Lionesses afgelopen zondag bij elkaar........

Dutch Lionesses seizoensafsluiting 2014 op HCC

........op HCC. De Haagse club was zo gastvrij om de avond te organiseren, met een heerlijk buffet, waarna de spelersprijzen werden uitgereikt. Als afsluiting hebben de teams tourfoto’s van elkaar bekeken om nog een keer het leuke seizoensgevoel te herbeleven. Vrijwel alle speelsters waren aanwezig; de opkomst was fantastisch.

De Nederlandse dames speelden deze zomer onder captain Denise Hannema in de ECB Competitie (Divisie 3) gespeeld, waarin zeven van de negen wedstrijden zijn gewonnen: Oxfordshire, Gloucestershire, Northamptonshire, Hertfordshire, Hampshire, Leicestershire, Derbyshire. Door het verliezen van de promotiewedstrijd tegen Worcestershire speelt het Nederlands team in 2015 jaar opnieuw in de 3e Divisie.
De ECB T20-competitie (ook 3de divisie) werd succesvol en een tikje verrassend afgerond, waardoor Nederland in 2015 in de 2de divisie uitkomt. Zie voor het toernooiverslag: http://kncb.nl/dames-gepromoveerd-in-ecb-t20/
In het Pepsi ICC Twenty20-toernooi Divisie 1 in Rugby eindigde Nederland als tweede achter winnaar Ierland, en vóór Schotland, dat twee keer werd verslagen. Het toernooi gold als ‘ranking toernooi’ voor de ICC Women's World Twenty20 Qualifier in 2015. Zie voor het toernooiverslag: http://kncb.nl/doelstelling-nederlandse-dames-bereikt-in-rugby/
Marloes Braat (Hermes DVS) kreeg de Speelsters Speelster van het Jaar prijs van haar teamgenoten gekregen. De Speelster van het Jaar is namens de begeleiding aan Esther de Lange (Kampong) uitgereikt.

De U17 Lionesses hebben een gecombineerd programma doorlopen. Onder begeleiding van Jason Yip hebben zij verschillende trainingen afgewerkt. Daarnaast heeft de U17 selectie grotendeels met de Nederlandse Dames meegetraind. In samenstellingen met de Dames en U15 speelsters hebben de U17 Lionesses het opgenomen tegen de U13 Lions. Dit ter voorbereiding op hun tour naar het U17 county meisjes festival in Malvern, Engeland waar zij succesvol tegen U17 Yorkshire, Warwickshire en Essex speelden. Zie voor het tourverslag http://kncb.nl/uitmuntend-cricket-u17-lionesses-in-engeland/.
In de Womens T20 Continental Cup met Denemarken en België eindigde Nederland als eerste. Daarnaast hebben de U17 speelsters een leidende rol op zich genomen in het tweede jaar van de Lionesses Cup.
Van de U17 Lionesses ontving Sterre Kalis (HCC) de Speelsters Speelster van het Jaar prijs van haar teamgenoten. De Speelster van het Jaar is namens de begeleiding als gedeelde prijs aan Esther Corder (VCC) en Juliët Post (Hermes) uitgereikt.

De U15 Lionesses hebben zowel tegen jongens clubteams gespeeld als in een gecombineerd U15/17 team deelgenomen aan de Womens T20 Continental Cup met Denemarken en België. Ook hebben de U15 Lionesses in de Lionesses Cup gespeeld waar alle U13/15/17 speelsters het in twee teams tegen elkaar opnamen. Aan het eind van het seizoen zijn de speelsters op tour gegaan naar een U15 county meisjes festival in Malvern, Engeland. Hier hebben ze het wisselend succesvol opgenomen tegen Kent, Devon en Oxfordshire. Zie voor het tourverslag http://kncb.nl/pieken-en-dalen-tijdens-dutch-lionesses-u15-tour/.
Het team stond onder begeleiding van coaches Esther de Lange/Jason Yip en managers Inge Neeskens en Renate Scheffer. Juliëtte Sardha is mee naar Engeland geweest als manager van het team.
Van de U15 Lionesses kreeg Mikkie Zwilling (HCC) de Speelsters Speelster van het Jaar prijs van haar teamgenoten. De Speelster van het Jaar is namens de begeleiding aan Babette de Leede (VCC) uitgereikt.

De U13 Lionesses hebben deze zomer een wedstrijd gespeeld tegen een jongensclubteam, deelgenomen aan de Lionesses Cup gecombineerd met verschillende trainingen. Dit in voorbereiding op de tour naar het U13 county meisjes festival in Malvern, Engeland. Hier is in verschillende formats tegen Staffordshire, Huntingdonshire en Herefordshire gespeeld. Zie voor het tourverslag http://kncb.nl/drie-zeges-in-malvern-voor-u13/.
Het team stond onder begeleiding van coaches Miranda Veringmeier/Hannah Hofman en manager Hans Peter van Arkel.
Frederique van Arkel (Rood en Wit) ontving de Speelsters  Speelster van het Jaar prijs van haar teamgenoten. De Speelster van het Jaar is namens de begeleiding aan Kinge Keulen (VOC) uitgereikt.

Dit jaar heeft voor het eerst een U11 selectie deelgenomen aan het KNCB Lionessesprogramma. Met één training per maand en een wedstrijd tegen Hermes DVS U10 werd een mooie basis gelegd voor toekomstig talent om kennis te maken met KNCB meisjescricket. De meiden hebben ontzettend veel enthousiasme, talent en nieuwsgierigheid laten zien, fantastisch! In hun wedstrijd tegen Hermes DVS heeft iedereen bijgedragen en heerste er vanaf de eerste minuut een goede sportieve sfeer, ze waren bloedfanatiek. Met een verschil van slechts tien runs won Hermes de wedstrijd. De laatste wedstrijd van het seizoen viel helaas in het water; samen met de U13 Lionesses werd een leuke slidingtraining gedaan. Het team stond onder begeleiding van Miranda Veringmeier en Hannah Hofman.
Hoewel de speelsters nog niet  veel met elkaar hadden gespeeld, heeft Gwen Bloemen (VRA) de Speelsters speelster van het Jaar prijs van haar teamgenoten gekregen. De Speelster van het Jaar is namens de begeleiding aan Sarah Bal (Ajax) uitgereikt.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder