Cricket bij Rood en Wit

 

 

Hartelijk welkom op deze pagina van de Haarlemse Cricketclub Rood en Wit. Hier vind je een uitleg over cricket en als je op de poster hieronder klikt, kom je bij een inschrijfformulier: daar kun je je naam en e-mailadres achterlaten en je wordt dan vanzelf uitgenodigd voor een training. Bovendien maak je dan kans op het winnen van een cricketset of zelfs een gratis lidmaatschap voor een jaar! Wacht dus niet langer en laat je naam achter: bij elke 10e inschrijver verloten we prachtige prijzen. SCHRIJF JE IN DOOR OP HET PLAATJE HIERONDER TE KLIKKENCricket Cricket is een teamsport voor jongens en meisjes, en wordt tot ongeveer 13 jaar gemengd gespeeld. De jongste jeugd speelt in zes- en achttallen. Cricket is een gooi- en slagspel, vergelijkbaar met honkbal en slagbal. De basis van het spel is eenvoudig: aangooien, wegslaan en rennen om punten te krijgen. De cricketsport is heel populair in bijvoorbeeld Engeland, Australiƫ, Nieuw Zeeland, India, Pakistan en Zuid-Afrika. De sport is wereldwijd zo groot dat het WK Cricket het derde grootste sportevenement ter wereld is. De Engelsen noemen cricket zelfs The King of Sports.

Cricket in Nederland is, net als bijvoorbeeld voetbal en hockey, voor jonge kinderen volledig aangepast in tijdsduur, spelregels en materiaal. Iedereen pikt het spel spelenderwijs op en er zijn helemaal geen ingewikkelde spelregels. Er wordt bij Rood en Wit al gecricket vanaf 5 jaar. Je speelt dan onderlinge partijtjes bij de Petjes. Vanaf 7/8 jaar ga je echte wedstrijden spelen tegen tegenstanders in de regio. Voor de jongste jeugd duurt een wedstrijd zo’n anderhalf uur, op woensdagmiddag of zaterdag- of zondagochtend. Er wordt gespeeld met een zachte(re) bal. Vanaf een jaar of 12 loopt dat op tot 3 Ć  4 uur. Er wordt dan met harde bal gespeeld en goede bescherming. Als je het speelt zul je merken hoe verrassend dynamisch het is en ook dat het een enorme denksport is! Rood en Wit heeft in iedere leeftijdscategorie een team: U9 (under 9); U10, U12, U14 en U16.

Cricket is in Nederland een kleine sport. De kans dat je “ontdekt” wordt, is veel groter dan bijvoorbeeld bij voetbal, hockey of golf. Al vanaf je twaalfde maak je kans om geselecteerd te worden voor de nationale jeugdselecties, de Dutch Lions of Dutch Lionesses. Wie weet ga jij wel als Dutch Lion of Lioness mee naar Engeland. Of, als je wat ouder bent, naar nog mooiere plekken, zoals het Caribisch gebied, Zuid-Afrika of India! Rood en Wit heeft momenteel 7 jongens en 7 meisjes bij de nationale selecties.

Cricket is niet duurder dan de meeste sporten. Het tenue bestaat uit een paar sportschoenen, een t-shirt en een sportbroek. Als je echte wedstrijden gaat spelen is er een clubtenue. De clubs leveren het cricketmateriaal. Veel veel kinderen doen er ook nog een sport naast. Bijna alle cricketkinderen doen ‘s winters aan voetbal of hockey. Ook zijn er veel tennissers bij. Dat blijkt prima samen te gaan. Hieronder een YouTube filmpje, waarin je kunt zien hoe cricket wordt gespeeld (in het engels)

 


 Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder