Posthuma beker

Bericht geplaatst op 27-06-2016

Zaterdag 9 juli van 14-16 uur vindt, net als iedere vijf jaar, de wedstrijd plaats om de Posthumabeker. Dit is een batting-, bowling- en fieldingfestijn van de eerste orde voor alle spelers en speelsters van onze U7, U10, U12-1, U12-2, U14 en U16 teams!

22 juni 2016 : Rood en Wit 135 jaar en inmiddels oudste-cricket-club aan de Spanjaardslaan!

Bericht geplaatst op 22-06-2016

Namens het bestuur feliciteren wij alle leden en supporters die de afgelopen 135 jaar vorm hebben gegeven aan de unieke Haarlemsche Cricket Club Rood en Wit! Lees verder hoe dat in 1951 prachtig werd beschreven >>

Haarlemmermeerschool wint Tweetalig onderwijs-scholen Cricket toernooi 2016!

Bericht geplaatst op 15-06-2016

Dankzij een zeer enthousiaste gymleraar Yoram Snatersen met nog enthousiastere leerlingen en mede na 3 trainingen op Rood en Wit en op de Haarlemmermeerschool door Michiel de la Mar wint de Haarlemmermeerschool voor het eerst het Netherlands Tweetalig onderwijs-scholen Cricket Toernooi 2016. Gefeliciteerd! @KNCBcricket Winning team Haarlemmermeer looking proud after a succesful day of indoorcricket!

Rood en Wit valt terug in de kopgroep...

Bericht geplaatst op 13-06-2016

De warme gloed van de ongedeelde eerste plaats heeft maar een week over ons gehangen. Afgelopen zondag werd er verloren van Punjab, die eerder ook al HBS de voet dwars hadden gezet. De eerste plaats wordt nu gedeeld door maar liefst vier teams, met een team op twee punten achterstand. De drie laatste teams zijn gezien... Hieronder de gebruikelijke dingen: het verslag uit het HD, de scorecard uit E-cricket, de stand en een verslag uit de HBS-hoek van onze wedstrijd van een week geleden.

Mooie Rood en Wit truien te bestellen!

Bericht geplaatst op 09-06-2016

Juun Schaars: Ik heb contact opgenomen met de makers van de Echte Wollen Rood en Wit Crickettruien, om te zien wat de kosten en mogelijkheden zijn m.b.t. een bestelling. Mijn 2de stap is om te inventariseren of er animo is, en zo ja, hoeveel, voor een bestelling.

Reunie Rood en Wit-135 jaar cricketverhalen- super geslaagd en onvergetelijk gezellig!

Bericht geplaatst op 04-06-2016

En dan wordt je weer wakker na een avond waarin voor Rood en Wit, de opstellingen -namen van toen- en verslagen uit de Spriet tot leven zijn gekomen. Als ware het een catwalk, kwamen de spelers (dames en heren) 'reunisten' naar de buitenbar het Rood en Wit clubhuis toelopen. De silhouetten op 100 meter afstand meteen herkenbaar. Met een aantal ‘heel lang niet gezien op de club’ reunisten. Mooie verrassingen zoals uit Spanje (Dirk Verhoog) en uit Frankrijk (Thijs Venker). Maar ook uit Amsterdam (Teun Jansen Schoonhoven, Bernard ten Hove Jansen, Wim Volten, Paul Loeb(op de fiets)) of gewoon op de fiets uit Haarlem (Rob Schoof, Michel Bakker, Rudolf Heikens). Wel bedankt voor het gezellige avondje Rood en Witters & SET voor de organisatie en vooral toch het ijsjesvangen. Het clubhuis was weer als vanouds gevuld en ik kan de lachsalvo’s nog horen. Vandaag Rood en Wit 1 – HBS in de hoofdklasse op het helicopterveld. Kom kijken, kunnen we verder praten! Namens het bestuur. Huib van Walsem

Vrijdag a.s. 3 juni REUNIE voor alle (ooit) Rood en Witters, jeugd, senioren, ouders & toeschouwers!

Bericht geplaatst op 31-05-2016

Borrel /bbq op vrijdag 3 juni 18:00uur (inloop vanaf 17:00 uur). Het Spriet Evenementen Team organiseert deze Rood & Wit reünie en halen we voor het 135 jarig jubileum mooie herinneringen op of creëren we nieuwe. Je bent al vanaf 17:00 uur van harte welkom oud en vertrouwd aan de Spanjaardslaan om te borrelen tijdens een R&W Haring Party en BBQ (€7,50 meld je aan via set@roodenwit.nl) ! Ook om door te sturen aan oude Rood & Wit cricketvrienden. Verder aanwezig aan jaargangen oude Sprieten en foto's van toen.

Betreft: Uitnodiging voor een informele zeer ontspannen Rood en Wit reünie

Bericht geplaatst op 19-05-2016

Borrel /bbq op vrijdag 3 juni 18:00uur (inloop vanaf 17:00 uur). Het Spriet Evenementen Team organiseert deze Rood & Wit reünie en halen we voor het 135 jarig jubileum mooie herinneringen op of creëren we nieuwe. Je bent al vanaf 17:00 uur van harte welkom oud en vertrouwd aan de Spanjaardslaan om te borrelen tijdens een R&W Haring Party en BBQ (€7,50 meld je aan via set@roodenwit.nl) ! Ook om door te sturen aan oude Rood & Wit cricketvrienden.

OPENINGSDAG CRICKETCLUB ROOD EN WIT ZATERDAG 7 MEI VAN 15.00-18.00 UUR

Bericht geplaatst op 20-04-2016

Op zaterdag 7 mei aanstaande organiseert cricketclub Rood en Wit op het Helikopterveld tussen 15 uur en 18 uur een gezellige middag vol cricketclinics en spelletjes. Er is natuurlijk een springkussen, eten (€5) en een loterij. Jij bent van harte uitgenodigd om te komen. Ouders, opa's, oma's, broertjes of zusjes die willen aanmoedigen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Is this a quote from our Colin Miller?:

Bericht geplaatst op 18-04-2016

'If I'd kept my hair Red & White, I might have played another 18 months for Australia'. Please read:-)

Rood en Wit scholentoernooi in het Haarlems Dagblad!

Bericht geplaatst op 17-04-2016

Hieronder een stukje uit het Haarlems Dagblad over het jaarlijkse scholentoernooi, dat voor de tweede achtereenvolgende keer door een team van de Bosch en Hovenschool werd gewonnen!

R&W U16 kampioen Flamingo indoor toernooi 2016! & deze overwinning wordt opgedragen aan Salland!

Bericht geplaatst op 17-04-2016

R&W U16 heeft vandaag het indoor toernooi van de Flamingo's gewonnen. Salland kon zelf niet de halve & hele finale wedstrijden aanwezig zijn, anders had R&W haar plaats afgestaan, door eerdere afwezigheid. Een aparte wedstrijd tussen Salland U16 en R&W U16 wordt misschien dit seizoen op gras gespeeld.

Zeer gezellige ledenvergadering!

Bericht geplaatst op 12-04-2016

Jarrod Englefield - lid van Verdienste! Nelson trophy, Ladies trophy en Davidson memorial cup uitgereikt.Vrijdag 15 april was een mooie Rood en Wit dag. Het 4e Scholentoernooi gewonnen door de Bosch en Hoveschool en de prijs uitgereikt door Erik van Muiswinkel (zie HD zat 16 april), de 2de informele Jeugdledenvergadering en de 135ste Algemene Ledenvergadering H.C.C. Rood en Wit vonden plaats, waarbij Jarrod Englefield Lid van Verdienste is geworden en hij ons 'on-line' heeft toegesproken vanuit New Zealand.

Vrijdag a.s. : Algemene Ledenvergadering H.C.C. Rood en Wit op vrijdag 15 april start 20:00 uur clubhuis.

Bericht geplaatst op 16-03-2016

Dick Kluit overleden

Bericht geplaatst op 31-03-2016

De crematieplechtigheid vindt plaats op zaterdag 9 april in Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271, Haarlem. Tijd van samenkomst 14:45 uur. Op woensdag 30 maart 2016 is Dick Kluit op 69 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Dick is een oud-lid van Rood en Wit en hielp namens HFC de afgelopen jaren Rood en Wit bij het onderhoud van de velden in de zomermaanden. Wij wensen zijn broer Hans en familie veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Rood en Wit in de pers:

Bericht geplaatst op 31-03-2016

Lees het interview in HIC3 maart 2016 met Huib van Walsem.

New members / Nieuwe leden - Uitleg cricket aan Jennifer Lopez door Andrew Flinthoff

Bericht geplaatst op 27-03-2016

http://howzatworld.com/andrew-flintoff-trying-to-explain-cricket-to-jennifer-lopez/

Geweldige prestatie van "onze" Paul van Meekeren

Bericht geplaatst op 17-03-2016

Kijk naar de video met NL team interview

KNCB Club & Coach Congres 2016

Bericht geplaatst op 15-03-2016

Op zondag 10 april vindt het KNCB Club & Coach Congres in de Sportcampus in Utrecht plaats. Op het programma staan workshops voor coaches en best practices voor (jeugd-)commissies.

Interviews MAN OF THE MATCH: Paul(tje) Van Meekeren seals Netherlands sign-off victory

Bericht geplaatst op 13-03-2016

Ireland v Netherlands, World T20 Qualifier, Group A, Dharamsala March 13, 2016 Paul van Meekeren jr Man of the Match! (onder toeziend oog in India van papa PvM sr.:-)

Wordt lid / Become a member of Red and White Cricket Club, already 135 years of cricket in Haarlem.

Bericht geplaatst op 26-02-2016

New season started: Now indoor training and outdoortraining in April. Competition starts in May. All levels available for juniors and senior players. T/20 and 35, 50 overs.

Lekker onbelangrijk- wel leuk nieuws : Spriet verkozen tot nationale vogel van Nederland.

Bericht geplaatst op 16-01-2016

Rood en Wit feliciteert 'Bert Spriet' met zijn erkenning tot 'nationaal erfgoed'. Voor de niet-vogelaars: Grutto = Griet = Spriet. De naam is ontleend aan een fictieve vogel (Bert Spriet) die rond 1911 voor het eerst opduikt in de jaarboeken. Volgens de overlevering verschijnt de vogel elke zondagmorgen omstreeks half twaalf (destijds de aanvang van de wedstrijd). Landt hij in een sierlijke duikvlucht van rechts, dan zijn de voortekenen goed. Zo nee, dan werden alle middelen te baat genomen om hem gunstig te stemmen zodoende de wedstrijd alsnog te winnen.


Sponsors

Mededelingen

PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

KNCB magazine CricketNL
Bekijk het nieuwste magazine van de cricketbond: CricketNL

CricketNL verschijnt wekelijks in het seizoen! Daarbuiten tweewekelijks. Lees verder