Excelsior '20 U16 - Rood en Wit U16

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Ons team mocht het opnemen tegen Excelsior. In verband met file moesten we helaas wat later beginnen.

Pieter had helaas de toss verloren en we moesten eerst gaan fielden. Safraaz en Pieter openden de bowling. Excelsior begon erg sterk en sloeg heel snel al een paar vieren. Totdat er in de vierde over ons eerste wicket viel, een prachtige bal van Pieter op de off-stump. De volgende 2 wickets vielen snel achter elkaar. Eerst een run-out en de volgende bal hele mooie vang vang Chris vlak boven de grond op Point. Excelsior stond al heel snel 31 voor 3. De wickets vielen heel snel totdat Batsman Rens van Troost inkwam. Van Troost is al een erg bekende naam, en dat is ook te zien in de kleinere versie. Rens was de enige batsman van Excelsior die een tijdje bleef staan en runs maakte. Tot hij op een gegeven moment de bal de lucht in sloeg en werd gevangen door Ajay. Hierna vielen de wickets opnieuw weer erg snel en was Excelsior all-out voor 116 runs. Pieter bowlde 3 voor 25 in 6, Safraaz 1 voor 29 in 5. Ajay had geen wickets maar was heel zuinig met 0 voor 15 in 5. Ook Jelte bowlde erg netjes met 2 wickets en 17 runs tegen. Chris had het belangrijke wicket van Rens op zijn naam en bowlde 1 voor 18 in 3. En Max nam het laatste wicket waarmee hij eindigde met 2 voor 10 in 1.4.

Toen mochten wij gaan batten. Niet een heel hoog totaal, maar je moet het toch nog maar maken. Stijn en Ajay openden en begonnen erg goed. Ze bleven lang instaan tot helaas Ajay LBW ging op een mooie bal van Luuk Kroesen. Ajay maakte 11 runs en had samen met Stijn een partnership van 40 runs. Op nummer 3 stond Thijs. Helaas ging Stijn snel na Ajay run-out door verwarring met callen. Stijn maakte een hele mooie 24 runs. De volgende batsman was Pieter. Pieter had de smaak al snel te pakken. Hij sloeg de ene vier na de andere en werd ondersteund door Thijs. Excelsior was heel slecht in vangen en hebben Pieter heel vaak op de boundary laten vallen. De winnende run was helaas een no-ball, maar we hadden gewonnen. Pieter met 44 runs uit 34 ballen had de dag van zijn leven. Thijs had 22 runs en had Pieter goed ondersteund. We hebben het totaal gemaakt voor 2 wickets in de 22e over. Met scherp fielden, goed bowlen, en je wicket houden hebben we de wedstrijd gewonnen. Opnieuw een klinkende overwinning van de U16.

Thijs Dickmann.

VOC U16 - R&W U16

Zaterdagochtend was het weer zo ver. De U16 van Rood en Wit speelde uit tegen VOC. Na vroeg opstaan en een lange autorit kon er eindelijk getosst worden. Onze Captain (dit keer Thijs) verloor de toss, VOC besloot te starten met fielden; dus R&W ging batten. Ajay en Heather stonden de eerste 10 overs goed te batten en zetten al gauw 70 runs op het bord. Maar in de 10de over ging Heather gebowld  43 runs. Toen kwam batsman Stijn in, die na een aantal weken eindelijk wat tijd had gevonden voor zijn geliefde cricket team. Bedankt Stijn! De twee batsmen wisten wat ze moesten doen. Blijven staan en lekker wat runs bij elkaar plukken. Dit deden zij uistekend totdat Ajay ook gebowld ging 29 runs. De volgende 7 overs waren voor Stijn en Thijs die een partnership van 50 maakten maar waarna Thijs run out ging 33 runs. Max kwam in en hielp Stijn tot 28 runs waarna hij gevangen ging. Toen kwam Alexander in en batte lekker door met Max. Samen sloegen zij 27 runs bij elkaar totdat Alexander LBW gegeven werd 13 runs. Chris kwam in, maar Max ging gauw daarna uit 9 runs. Ook Chris stond er niet al te lang in en werd gebowld met 1 run. De befaamde grasmaaier (2 runs) en Yasmine (1 run) sloten de inning af en brachten onze score op 192. De Rotterdammers begonnen de 2de inning met een duidelijk plan, namelijk snel veel runs maken! Dit ging al snel mis toen Chris in de 2de over een bal bowlde die recht de lucht in geslagen werd. Gevangen door Max verliet de eerste batsman het veld met 0 runs. Het volgende wicket viel een heel stuk later. Toen het Chris, Jelte en Ajay niet lukte VOC te stoppen besloot Thijs de beurt te geven aan Kaelan. Hij had er maar 6 ballen voor nodig en bowlde een heel belangrijk wicket! Vanaf dit moment ging het heel snel. Ajay bowlde 2 snelle wickets en zette VOC onder grote druk.  Stijn bleef alert keepen en nam het volgende wicket een caught behind, bowler Kaelan. De twee Dutch Lionesses pakten samen een wicket: gevangen door Heather bowler Yasmine. Nog een keer Ajay met een wicket! En vervolgens een gecontroleerde vang van Chris bowler Alexander. R&W had de klus geklaard en kon op tijd naar huis. Of toch niet!? VOC bleef maar batsmen het veld in sturen. Rood & Wit verwelkomde de batsmen vol zelfvertrouwen en na een paar goede overs van Paul en Max was het weer tijd voor een wicket. Yasmine bowlde en Stijn stumpte. De wedstrijd werd afgesloten met een FANTASTISCHE over van Alexander… 1 bal 1 wicket! VOC all out voor 112 na 24. Bedankt Kaelan voor de sublieme invalbeurt!

Max Makkink 

ACC U16 - Rood en Wit U16

Het was een vroege ochtend en we moesten verzamelen. Toen we er allemaal waren gingen we op weg naar ACC. We deden een goeie warm-up met onze nieuwe training shirts onder leiding van Biscuit. Pieter ging tossen en won de toss, we gingen eerst batten. Pieter en Alexander gingen openen maar helaas ging Pieter al snel uit voor 3 runs door een bal van Sean de openingsbowler waar veel sneeuw op zat. Ajay ging in en bleef goed instaan. Helaas ging Alexander ook snel uit door en goede vang van Ties van Meekeren 6 runs. Thijs ging in en ging ook snel weer uit voor 2 runs. Saffie kwam in en ging helaas ook snel weer uit, voor 3 runs... Ajay stond nog steeds in en had al best wat mooie schoten gespeeld. Max kwam in en ging helaas ook weer snel uit voor 0 runs. Toen kwam Jelte de jarige jop van die dag. Hij liet Ajay goed zijn gang gaan en scoorde zelf ook nog aardig wat runs maar ging helaas ook uit na een goede innings 18 runs. Yasmine kwam in en ging heel goed niet uit en bracht Ajay naar ergens in de 50 toen ging ze helaas uit 1 run. Paul kwam in en batte echt goed: hij bracht eerst Ajay naar de 60 retired en toen ging hij zelf als een speer en scoorde 7 HELE BELANGRIJKE runs!
Not out, dat bracht ons op een totaal van 149. We begonnen goed met de tweede innings want ze scoorden heel weinig runs, we hadden ze alleen wel wat minder extra's mogen geven. Na 11 overs had Sean er 9 en Ratha er nog maar 1, maar er waren al 25 extra's weggegeven wat dus wel heel jammer was. Toen bedachten ze zich dat ze nog veel sneller moesten runs moesten gaan maken, dus dat probeerden ze maar toen ging Sean uit en dachten ze: shit dit word nog lastig. Toen kreeg Alexander een pijnlijke bal op zijn vinger en moest captain Pieter gaan keepen een paar overs later viel het volgende wicket: een caught behind bowler Yasmine en gevangen door Pieter. Weer een paar overs later viel weer een wicket een stumping en weer een paar overs later viel er weer een wicket. Toen kwamen hun 'beukers' in en die maakten het nog heel spannend maar het lukte Ajay gelukkig uiteindelijk om ze uit te krijgen. We hadden vier run outs, drie direct hits, waarvan één hele mooie van Max vanaf de boundary! Kaelan kwam nog meefielden toen Yasmine naar haar dameswedstrijd moest. Dank je wel! Ze moesten er nog 7 van de laatste over en nog 3 van de laatste bal (door een one short) en ze renden een single, hun eindscore was dus 148 en 
dus hebben we GEWONNEN met 1 RUN.

 
Alexander de Graaff

ACC U16 - Rood en Wit U16 148/8 - 149/7

Voor de objectieve toeschouwer was de wedstrijd tussen de U16s van ACC en R&W een wedstrijd die briljante acties en sukkelige missers paarde aan een bloedstollende ontknoping. Om van te smullen dus. Omdat er waarschijnlijk alleen maar toeschouwers waren die een familieband hadden met een van de twee partijen, wisselden gejuich en afgrijzen elkaar af, op het ritme van een oplopende hartslag. Toen alle ballen gebowled waren bleek R&W gewon- nen te hebben met een run verschil. In het volle besef dat het net zo gemakkelijk de andere kant op had kunnen gaan ...

R&W begon de battinginnings slecht omdat Pieter zich liet verrassen door een tactische truc waar Van Gaal zich niet voor zou schamen. Hij ging op de eerste bal van de derde over gebowled door spinbowler Sean die direct was ingezet om zijn wicket te kopen. Zijn broer Alexander sloeg even later de bal richting een fielder die nooit een vang mist, Ties van Mee- keren. Vervolgens kon Thijs zich ook niet bedwingen en ging hij gevangen. Niet veel later zocht ook Saf Ties op. Toen Max er ook nog eens compleet naast stak stonden er 54 voor 5 op het bord na 13 overs. Nu moet gezegd worden dat de omstandigheden in het voordeel van de bowlers waren want het was bewolkt met een dreiging van regen en dus zwaaiweer. Wie zich daar niets van aantrok was Ajay die, als nummer 3 ingekomen, onverstoorbaar in de lijn bleef spelen en met singles en tweetjes de score deed oplopen. Hij kon pas overschakelen op een wat hogere versnelling toen hij na het vijfde wicket steun kreeg van Jelte. Die sloeg niet alleen een paar drie-en en vier-en maar zorgde er daartussendoor ook voor dat Ajay aan het wicket kwam. In zes overs kwamen er 46 runs bij en begon de R&Waanhang te dromen van een hoog totaal met nog tien overs te gaan en twee batsmen in die geen enkel probleem leken te hebben. Toen riep Ajay Jelte echter op voor een tweede run hoewel de fielder de bal al in de handen had. Jelte keek niet zelf en volgde blindelings het verzoek op om, na een fantastische ingooi, aan het dode wicket run out te gaan. Puntje voor verbetering: Ajay: bij een riskante tweede run altijd vragen ( ́kun jij er nog een? ́), en Jelte: altijd zelf kijken en nee zeggen bij twijfel! Op dat moment was er bovendien geen enkele aanleiding voor een riskante run want het scoringstempo was prima. Op 100 voor 6 met nog 10 overs te gaan kwam Ya- smine die zich niet van de wijs liet brengen door de spanning en precies deed wat ze moest doen, blijven staan. In onverstoorbaarheid deed zij niet onder voor Ajay. Hoewel het tempo terugliep tot drie per over bleef R&W daardoor in de wedstrijd want de belangrijkste troef stond nog op de mat en Yasmine liet zich pas na 7 overs verrassen. Op 131 voor 7 met nog 3.2 over te gaan kwam de laatste troef binnen, Paul. Onervaren als hij is hield hij dapper stand zodat Ajay na een prachtige innings van 60 retired kon gaan. Volgens afspraak – R&W had maar 9 spelers – mocht Paul doorbatten. Dat deed hij zeer goed want hij slaagde erin om een paar eentjes en tweetjes te slaan en not out te blijven met 7 runs waarvan de waarde later nog zou blijken. Bovendien liep de score extra op door wides. Het uitbatten van de overs loonde dus. Na een zwak begin en een sterke tussenfase volgde een voorzichtig uitspelen van de 30 overs met als resultaat 149 runs. De neutrale toeschouwer zou dat totaal eerst als onhaalbaar, vervolgens als laag en tenslotte als mooi bevochten hebben beschouwd. Maar die zou zonder twijfel ook hebben opgemerkt dat de bijdrage van ACC met 47 wides wel erg gul was geweest.

Aanvoerder Pieter was er, zo bleek bij navraag, van overtuigd dat het genoeg moest zijn want ACC was toch meer een bowling- dan een battingside. Dat hij uiteindelijk gelijk kreeg bleef echter tot de laatste bal onzeker! ACC begon zoals R&W was geëindigd, zeer voorzichtig. Wickets vielen er niet maar runs kwamen er maar zeer traag, afgezien van een aantal wides van Pieter en Jelte in overigens goede overs. Na 10 overs stond het 36 voor 0. Het eerste wicket viel pas op 57 in de 16de over toen Ajay Sean bowlde. Er zat voor ACC, met nog 9 wickets in handen, nog van alles in maar wat opviel was dat er te weinig gebruik gemaakt werd van de ruimte die R&W wel moest bieden omdat er lange tijd niet meer dan 9 in het veld stonden. Later bleek echter dat runnen en ACC niet goed samengingen want uiteindelijk gingen er maar liefst vier run out. In direct hits van het wicket blonk de R&Wside uit. Helaas waren er ook mindere punten. Los van de wides – bij elkaar 37, dus minder dan ACC maar naar mijn smaak nog steeds te veel – was het grondfielden van sommigen niet al te sterk. Teveel ballen niet direct in de handen en onrust bij het oplopen. Maar het zwakste punt was het vangen. In zo ́n wedstrijd met niet al te hoge totalen is elke vang van belang, maar van-

gen die gemist worden in de slotfase als het echt begint te spannen kunnen extra fataal zijn. Daar stonden als hoogtepunten tegenover dat eerst Yasmine een fraaie caught behind door Pieter kreeg (98 voor 3 in 23 overs), waarna Thijs met zijn spinballetjes een stumping door diezelfde Pieter forceerde en vervolgens Ties achter zijn benen om bowlde, gevolgd door een run out in dezelfde over (117 voor 6 in 25 overs). De resterende 5 overs zullen degenen die ze meegemaakt hebben niet licht vergeten. ACC moest er nog 33 maken om te winnen. Saf bowlde nummer 26 heel netjes en kreeg er 5 tegen. Ondanks een van de gemiste vangen als domper: voordeel R&W. In de volgende over van Ajay werd er weer een vang gemist en ging de bal vervolgens twee keer voor vier met in totaal 15. Voordeel zwaaide over naar ACC. Jelte kreeg de bal voor de 38ste over, toen ACC er 13 moest maken in 18 ballen met nog 4 wickets in handen en zijn beste batsman Ashir nog in. De ballen gingen over en langs het wicket maar er waren ook vier runs en een run out, een prachtige direct hit in het dode wicket waarmee Pieter een eind maakte aan innings van Ashir (24). Toen was Ajay weer aan de beurt en die slaagde erin om maar drie runs tegen te krijgen. Bovendien bowlde hij met zijn vijfde bal het wicket om. Later werd opgemerkt dat niemand hem ooit zo blij had gezien. De laatste over was weer voor Jelte. Nog zes om te winnen (ACC), vijf om gelijk te spelen en vier of minder voor winst van R&W. Jelte gooide er een over het wicket (vreugde bij de R&Waanhang), daarna een wide (hartverzakking bij idem want dat betekende een punt en een extra bal), en toen weer een beauty (vreugde bij idem). De derde bal sloeg de batsman diep het offveld in waar substitute Kaelan de bal oppikte en aan Max gaf. Die gooide de bal met een fantastische worp van een meter of veertig direct in het dode wicket waardoor de vierde run out een feit was. Bovendien had umpire James een one short geconstateerd, waardoor er maar een run kon worden genoteerd. Vierde bal op de spot en niet meer dan een eentje, vijfde bal ook. Nog 2 om de winnen. Jelte gooide midden op het wicket, batsman haalde onverwacht hard uit maar recht op hem af. Te hard om te vangen maar hij hield hem met zijn pols tegen, waarna hij naar de bal toekrabbelde die in de buurt van het dode wicket lag. De batsmen durfden de run niet aan waardoor R&W met een run verschil won. Vreugde bij de R&Waanhang, verdriet bij ACC.

Thijs had met 2 voor 13 in 2 overs laten zien hoe waardevol hij kan zijn als spinner. Yasmine bowlde ook nu weer een paar moeilijk speelbare ballen (1 voor 10 in 2), Ajay was met 2 voor 42 in 7 duur maar op het juiste moment heel erg effectief en had de pech van een gemiste vang op het verkeerde moment. Pieter was, voordat hij het wicketkeepen van de licht gebles- seerde Alexander overnam, met 0 voor 16 in 7 juist zuinig. Saf had met 0 voor 35 in 5 zijn dag niet maar herstelde zich in zijn laatste over waarin ook een vang gemist werd. Jelte nam geen wickets (0 voor 27 in 7), maar liet zien op het juiste moment de juiste bal te kunnen bowlen. Tenslotte Kaelan: toen hij zelf met de U12 uitgespeeld was kwam hij het veld versterken, wat hij heel bekwaam deed. Hij liet zien dat hij heel hard kan ingooien. Dank je wel!

Wie is er in zo ́n wedstrijd match of the match? Degenen die ACC de laatste overs weinig kans gaven? Of de fielders die de run outs veroorzaakten? De spinners die op het juiste mo- ment toesloegen? De laatste batsmen die ervoor zorgden dat alle overs verbruikt werden zodat er onmisbare runs bijkwamen? Naar mijn smaak is er voor alles wat te zeggen maar als Ajay zijn innings niet zo geconcentreerd en technisch gaaf had gespeeld was R&W kansloos geweest. Ajay dus.
Totnutoe heeft U16 alles gewonnen. Maar deze wedstrijd geeft wel aanleiding voor een paar kanttekeningen. Er waren batsmen die de concentratie leken te missen om hun positie in de battinglijst waar te maken. De focus zou moeten liggen op in de lijn spelen en niet op slaan. Kijk naar Ajay: de runs komen dan later vanzelf. Om kampioen te worden zullen het grond- fielden en vangen een paar tanden hoger moeten. Ook over de vraag wie er moet wicketkee- pen zou eens nagedacht moeten worden. Vooral met de snellere wides heeft Alexander het met zijn lengte moeilijk. Geen wonder want hij is pas 12 maar het kost wel extra runs. Daar staat tegenover dat hij het, als er geen wides gegooid werden, een stuk gemakkelijker zou hebben! Wides zijn nog steeds weggegooide runs waar de tegenpartij geen moer voor hoeft te doen of te kunnen. Voorspelling die al jaren uitkomt: wie de minste wides bowlt wordt kampioen van Nederland.

Als trainer Jaap en coach Farie er in slagen dat deze punten verbeterd worden kan R&W nog jaren plezier hebben van deze jongens.
Aryan

 

Rood en Wit U16 - HBS U16 155/4 - 82/8

Weer een gezellig dagje cricket met de ongeslagen U16. Jammer genoeg was het een regen- achtige zondagochtend in Haarlem. Na een uurtje wachten had coach Farie met HBS afgesproken om een twenty20 te spelen. Captian Pieter was klaar om te tossen. Pieter won de voorgaande tossen, maar deze verloor hij helaas. HBS koos er voor om te gaan fielden. Onze openers waren de gebroeders De Graaff. Deze familie uitje duurde helaas niet lang, Pieter ging snel uit voor zes runs. Batsman nummer 3 was Max Makkink die maakte een snelle harde twaalf runs, maar ging uit in de 6de over, terwijl Alexander bleef staan. De volgende man in was Safraaz. Alexander en hij bouwde een kleine maar goede partnership op. Alexander aka muis strafde de slechte ballen goed af met fraaie schoten totdat hij gebowled werd(23 uit 15 ballen!). Thijs kwam in op nummer vijf die dit seizoen al heeft laten zien dat hij goed in vorm is. Safraaz en Thijs hadden een belangrijke partnership van 102 runs. Saf ging uit in de laatse over en maakte zijn half century (50 uit 47). Thijs mocht samen met Jelte de innings afmaken. Onze man in vorm Dickers had een slimme en mooie innings gespeeld van 36 runs not out. Nadat wij de runs op het bord hadden gezet was het tijd om te fielden. Jelte en Ajay mochten de bowling openen. Jelte pakte al snel het eerste wicket, die in het begin onbespeelbaar was en eindigde met de cijfers 1/15/4, terwijl Ajay aan de andere kant zeer zuinig bowlde (0/7/4). Skipper PdG zette Yasmine aan en dat hebben ze ook geweten. Zij bowlde zeer goed en pakte in haar 2de over twee wickets en eindigde met prachtige cijfers 4- 16 -3!!!. Onze Paul mocht ook zijn arm draaien en deed het prima, maar werd niet beloond met een wicket. De geblesseerde, maar niet te missen Alexander kreeg de bal ook toegewe- zen en deed het ook niet on- verdienstelijk. De leggies van Alexander waren onbespeelbaar voor onze vrienden uit Den Haag, ook hij pakte twee wic- kets in één over! Hij deed het zelfs zo goed dat hij zelfs een zevende bal mocht bowlen en daar een wicket op pakte, maar die wel werd afgekeurd. Max en Saf pakte allebei nog een wicket en zo won de U16 weer een lekker potje cricket op toch nog een mooie zonnige zondag. Nu nog ACC. WE VRETEN ZE OP! ;-)

Safraaz Sardha 

Hermes DVS U16-Rood en Wit U16

Hermes DVS U16 - Rood en Wit U16 129/9 - 132/5.
Afgelopen zondag mochten wij heel vroeg opstaan om naar Hermes te vertrekken. Daar aangekomen ging Pieter gelijk tossen zodat we snel konden beginnen. In het verslag van vorige week heeft Pieter gezegd dat hij toch wel altijd de toss zal winnen, dus dit deed hij ook en we gingen fielden op het nog natte veld van Hermes. De bowling werd geopend door Saf en Jelte. Ondanks wides en no-balls bleef het scoringstempo op dit kleine veld te laag en dat maakte de batsmen zenuwachtig. Opener Borrani kon Jelte niet wegmeppen en zette het op een lopen. Op mid off stond echter Max die de bal prachtig vanaf de zijkant in het wicket gooide. First change was Pieter en in zijn eerste over ving Chris een hoge bal waardoor de teller na 9 overs op twee stond met maar 25 runs op het bord. Aan de andere kant mocht Ajay bowlen, en ook hij nam een wicket in zijn eerste over door de bal op de padden van de batsman te gooien. De wickets bleven vallen, ook door Klaas die een paar hele nette overs bowlde. Verder had Yasmine, hoewel ze haar dag niet had, toch een mooi wicket. Op 80 voor 9 leek het allemaal voorbij maar omdat Hermes met zijn tienen was, was er afgesproken dat de batman die not out was mocht doorbatten. Dat was, niet toevallig, hun beste batsman (David Slobbe) die er voor zorgde dat hij wel runs maakte op de slechte ballen en niet uit te gaan. Dat betekende ook dat de bowlers alleen maar hem kregen en geen kans om een slechtere batsman uit te maken. Puntje om de volgende keer over na te denken want zoiets kan ons de wedstrijd kosten! Pieter bowlde prima (2 voor 20 uit 6), evenals Ajay (2 voor 19 uit 5). Klaas deed het keurig (1 voor 8 uit 4) en Yasmine had 1 voor 19 in 2. Saf (0 voor 23 in 6) en Jelte (0 voor 20 in 6) hadden goed geopend maar van die 43 runs waren er 24 aan wides en no-balls. Ook een puntje om over na te denken want ook extra´s kunnen je de wedstrijd kosten! Alexander had maar vier byes en deed het prima. Fielden was, met vangen van Chris, Max (2) en Thijs en een run out van Jelte, prima maar in het laatste half uur toen die betere batman maar niet uitging werden het fielden en bowlen toch minder. Weer een puntje ...
Op een klein veld in prima battingsomstandigheden 130 runs maken moest kunnen met zo´n diepe battingside. Pieter, in de vorm van zijn leven, sloeg meteen drie vieren in  de eerste over. Tegenover  hem stond Paul die nog geen kans had gehad om te laten zien wat hij kan. Hij moest echter opboksen tegen Rik de Jager die gevaarlijke inswingertjes gooide. Dat was hem al snel te veel maar Chris was er ook niet helemaal op bedacht want die liet als volgende de eerste bal in zijn wicket waaien. Thijs was vervolgens misschien teveel nog in de stemming van de vorige wedstrijden waarin hij er bij elkaar meer dan 100 maakte en ging jammer genoeg snel gevangen. Alexander was ook niet bestand tegen de inswinger, zodat het op 20 voor 4 toch nog spannend begon te worden. Ajay deed echter wat hij als geen ander kan, de bowlers in de lijn bespelen en de runs nemen als hij daar kans toe ziet. Daardoor gesteund kon Pieter steeds vrijer spelen en schoot de score omhoog. Na 18 overs bereikte Pieter retired (62, 12 keer 4, 1 maal 6) met 111 op het bord. Jelte stond al 70 runs in de startblokken en was tot de conclusie gekomen dat grote halen nu de zaak in stijl zouden afmaken. De eerste bal ging dus voor 4 en de laatste voor 6. Ajay ging daartussendoor nog wel uit voor 31 belangrijke runs. Met Max, Saf, Yasmine en Klaas nog op de bank en 10 overs te gaan was het, na een slecht begin, een duidelijke overwinning.
Tot nu toe hebben we volle bak. Nu ACC nog!  En die puntjes voor verbetering ...
Jelte

Rood en Wit U16-Excelsior '20 U16

Rood en Wit 186-6 - Excelsior '20 55 all out.

Zondagochtend de 25e mocht de under 16 aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. Na een goede warming up onder leiding van kiwi James Graham en coach Farhaad won Captain Pieter uiteraard de toss. Dit zal ik overigens niet meer vermelden in het volgende verslag, aangezien iedereen nu wel weet dat Pieter altijd de toss wint. Rood en Wit begon met batten. Openers Ajay en Max begonnen zeer sterk, totdat Max (5 runs) helaas gebowled ging. Ajay ging daarna vrolijk door met Thijs. Ajay en Thijs bouwden een heel mooi platform en brachten de score naar 110 voor 2 in 19 overs, waarna Ajay (21 runs) helaas gevangen ging. Pieter betrad het veld. Na een paar grote-mannen vieren van Thijs (60 runs not out) moest hij na een zeer volwassen innings retired. Op dat moment was de score 110 na 19 overs. Safraaz (3 runs) kwam in als batsman nummer 5, maar moest helaas na drie snelle singles weer naar de kant door een fantastische bal van topklasse-bowler Rens van Troost. Alexander (0 runs) ging snel run out door een goede gooi van opnieuw Rens van Troost. Dit bracht Jelte tot de crease. Jelte (0 runs) kreeg de opdracht mee om te blijven staan en de overs uit te batten. Dit pakte helaas iets anders uit, zoals u kunt zien aan het aantal runs achter zijn naam. Op zijn eerste bal zwaaide Jelte naar een bal buiten off, waar op zich helemaal niets mis mee is, alleen Jelte had de pech dat hij de bal niet helemaal goed inschatte, hem op zijn edge kreeg, en achter het wicket gevangen ging. Jelte vond het zelf allemaal wel grappig, en ging lachend weer naar de kant. Zo ging de score binnen 2 overs van 134-2 naar 141-5. We hadden te maken met een mini collapse. Op nummer 8 kwam Yasmine in. Yasmine kreeg dezelfde opdracht als de vorige drie batters, alleen zij voerde deze wel voortreffelijk uit. Yasmine (3 runs not out) ondersteunde Pieter (51 runs not out) heel goed zodat we de overs konden uitbatten en na 30 overs het mooie totaal van 186 voor 6 op het bord hadden gezet. Na een korte bespreking en nog wat fielding gingen we het veld in. We wisten dat we een goed totaal hadden neergezet, maar dat we goed moesten bowlen en fielden om van dit totaal ook een winnend totaal te maken. Jelte zijn eerste over ging voor 9 runs en de eerste over van Safraaz ging voor 10 runs. Geen geweldige start zou je zeggen. Jelte (3 voor zijn tweede over) was echter fantastisch. Een wicket maiden, met een goede vang van Yasmine. Jelte bowlde een paar ballen waar je U tegen zegt. Safraaz zijn tweede over was ook nog niet om over naar huis te schrijven, maar daarna brandde ook hij los. De wickets vielen als dominostenen, en toen Safraaz met een langzamere off-cutter het belangrijke wicket van Rens pakte hadden we een zeer goede uitgangspositie om de punten in Haarlem te houden. Dankzij zeer goed bowlen van Paul (2 voor 9 in 1.4 overs!) en Yasmine (1 voor 2 in één over) na Jelte en Safraaz bowlden we Excelsior in 12.4! overs uit voor het lage totaal van 55. Een klinkende overwinning voor de Under 16!

Pieter de Graaff

Rood en Wit U16-VOC U16

Op zondag 18 mei stond als het laatste jeugdteam de U16 van coach Farie nog op het veld. Tegenstander was VOC, zij waren met zijn tienen en wij met zijn negenen, door wat onverwachte personele probleempjes. Dat was uiteindelijk helemaal geen probleem, want door echt heel lekker batten van Ajayan, Thijs, Chris en Jelte maakten we 214 runs voor het verlies van maar drie wickets. Tegenstander VOC haakte na een goede start af, en strandde met uiteindelijk door een blessure ook negen batsmen op 126. Solide start, goede overwinning, volgende week Excelsior...Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder