Eindehout instructies

Haarlem / Eindenhout, 25 mei 2018

Verantwoordelijkheden voor terrein, clubhuis, bar, kleedkamers en materialen
door alle Rood en Witters.
 
Beste Rood en Witters,
 
Om de operationele zaken op Rood en Wit beter te laten lopen hieronder instructies.
Er wordt nog teveel vergeten of nagelaten, waardoor een kleine groep mensen alles achteraf kan oplossen. Vuil blijft liggen en niet afsluiten zorgt voor veel overlast.
Het verzoek aan iedereen is mee te denken en mee te werken! Maandag is er schoolsport en moet alles opgeruimd en schoon zijn.
Deze oproep is uit nood geboren (door klachten). Lees deze zorgvuldig en help mee Rood en Wit samen te runnen.
En er is nog veel meer te doen. Vrijwilligers blijven welkom.
Als we allemaal een klus(je) op ons nemen helpt dat!
 
Liss Sherriff (fiancee van onze hoofdcoach Jeff Case) zal achteraf checks uitvoeren en ons informeren als zaken niet goed zijn geregeld door teams. Hoe minder zij te doen heeft hoe beter we het samen doen.
 
Namens het bestuur en Liss.
 
Dank voor de medewerking.
 
Huib van Walsem
Voorzitter
 

Als Rood en Witter, ouder, toeschouwer zorg ik voor het volgende:
zie onderstaande 14 punten

 
Afval:

 1. Ruim alle troep op en gooi die in de afvalbakken. Als deze vol zit leeg je deze in de container en vraag je een nieuwe afvalzak voor binnen, niet nodig buiten.
 2. Sigarettenpeuken en dopjes van flessen gooi je niet op de grond!

  Velden:

 1. Ieder team en de ouders zijn verantwoordelijk voor het schoon houden en netjes achterlaten van de velden.
 2. Afval in de afvalbak en materialen in de veldkisten, die moeten worden afgesloten pas als alles erin zit (ook cijfers en vlaggetjes).
 3. Voor veld 1 moeten de verrijdbare covers netjes worden weggezet of worden geplaatst als regen wordt verwacht.
 4. Voor veld 5 de banken aan de zijkanten zetten. Naast alle afsluitwerkzaamheden.

  Kleedkamers:

 1. Schoon houden en schoon geveegd achterlaten!

 
Hekken sluiten:

 1. Het laatste team of de laatste die veld 5 of het Eindehoutterrein verlaat zorgt ervoor dat het hek wordt afgesloten! Check de beide hekken op Eindehout; loop-en autohek.

  Clubhuis/Bar:

 1. Alle plastic stoelen naar binnen en alle banken op het terras, zodat de doorgang vrij is.
 2. Bardienst is voor alle teams. Er zijn teams die dit nog niet goed geregeld hebben, zorg dat spoedig goed geregeld wordt.
 3. Er worden geen bonnetjes later betaald, direct afrekenen. Als team heb je een rekening en daar ben je voor verantwoordelijk.
 4. Nooit bellen naar Herman Vernout, als je iets niet weet. Herman doet de inkoop en regelt veel gedurende de week achter de bar!
  1. Lees de instructies
  2. Anders moet je het ter plekke oplossen of anderen vragen en of bellen.
 5. Bij afsluiten volg de procedure en instructies (het staat er allemaal). Bijvoorbeeld alle deuren dicht/op slot, alle gordijnen naar beneden, lichten uit, tafels schoon van spullen en raampjes dicht (clubhuis en winkeltje/bestuurskamer).
 6. Laatste bardienst maakt de bar en keuken volledig schoon (dit kan je al tijdens je bardienst bijhouden), vervangt vuilniszakken in het clubhuis en volgt de beschreven schoonmaakprocedure voor het afsluiten.

 
Gekwalificeerde barvrijwilliger

 1. Haal je barcertificaat https://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=2751 dit is zo gedaan en heb je nodig.

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Om bardiensten te draaien zal iedereen boven de 16 jaar een diploma moeten hale nom een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden. Doe ditz o snel mogelijk. Het zijn 20 vragen, niet moeilijk en je mag het direct overdoen indien nodig. Google “NOC NSF Bardiploma” of https://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=2751
Naast je persoonlijk informative, vul in bij:
E-mailadres barverantwoordelijk : [email protected]
Naam vereniging :                                         Rood en Wit
Aangelsoten bij welke bond (afkorting):    scroll naar ‘overige’
Plaats vereniging:                                          Haarlem
Naam barverantwoordelijke:                       A. de la Mar
E-mailadres ondernemingsdossier (indien bekend): [niets invullen]
 
Dank voor jullie hulp!

 

Instructies

Bardienst

Rood en Wit is een kleine vereniging waar de bar wordt bemand door alle ouders van jeugdleden en alle spelende leden. Het voordeel is dat u mede door de bardienst snel mensen leert kennen.

Het streven is dat iedereen één keer in het seizoen bardienst heeft en als iedereen daaraan meehelpt, lukt dat meestal ook. Een enkele keer wordt misschien voor een tweede keer uw hulp ingeroepen om eens extra in te springen, bijvoorbeeld als we vermoeden dat het erg druk wordt of als een inhaalwedstrijd wordt gespeeld. We hopen dat u ons dan wilt helpen.

We proberen bij de indeling van de bardiensten zoveel mogelijk rekening te houden met de tijden waarop uw kinderen spelen: ouders van thuisspelende competitie elftallen op zaterdag, de ouders van de petten op zondagmorgen en ouders van jeugdspelers die ook met de heren meespelen op zondagmiddag.

Elke week staat de bardienstindeling voor het hele seizoen in de Spriet. U kunt er dus lang van te voren rekening mee houden. Mocht u niet kunnen, belt u dan andere ouders om te ruilen: alle telefoonnummers staan ook in het schema. Graag wijzigingen / ruilen even per mail aan ons doorgeven.

De tijden van de bardiensten voor ouders zijn:
Zaterdag van 8.30 - 11.00 uur en 11.00 - 13.30 uur (ouders van U-9 t/m U-15)
Zondag van 8.30 - 11.00 uur (ouders van petten)
Zondag van 13.30 – 16.00 en 16.00 – 18.30 uur (ouders van U-18 en U-15 die met senioren meespelen)


Achter de bar ligt een rode map waarin alle instructies over de bar zijn te vinden. Van ‘waar staat de melk’ tot ‘hoe frituur ik een kroket’ staat daar allemaal in beschreven.

Een paar regels die vervelende discussies kunnen voorkomen:
- degene die bardienst heeft zorgt zelf voor vervanging bij verhindering
- alleen de mensen die bardienst hebben mogen achter de bar komen
- bestelde lunches mogen in de keuken worden klaargemaakt. Eigen meegebrachte lunches helaas niet! Met dank aan de Voedsel- en Warenwet.
 Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder