't Is een bijzonder kind...

Bericht geplaatst op 05-07-2016

Verdere avonturen van Paul van Meekeren jr: ’t is een bijzonder kind, en dat is-ie!

Onze Paultje (want hij is toch een beetje van ons allemaal) van Meekeren  vliegt momenteel op een roze wolk naar ijle hoogten… zoals hij het zelf vertelde op een persconferentie na de eerste dag van de wedstrijd Somerset-the Pakistanis, waarbij hij zijn debuut maakte voor zijn nieuwe countyploeg die hem voor de rest van de zomer een contract heeft aangeboden: “10 jaar geleden speelde ik op de school hier vlakbij, King’s College, toernooiwedstrijden met de Dutch Lions, waarbij we allemaal droomden van een carrière als professioneel cricketer. En nu zit ik hier op de dag van mijn debuut voor mijn county! Prachtig toch!”

Paul ontvangt zijn Somerset cap van Marcus Trescothick

 

Een half jaar geleden was junior, zoals hij op Rood en Wit, zijn eerste liefde en de club van zijn vader die Paul Senior wordt genoemd, zich nog met het Nederlands elftal aan het voorbereiden op de T20 World Cup in India, waar hij van zich deed spreken door de Ieren in een korte wedstrijd op de pijnbank te leggen. Verder was de toekomst nog ongewis. Hij kreeg de mogelijkheid om te gaan spelen voor Benwell Hill CC, waar de Schotse aanvoerder Kyle Coetzer hoofdtrainer is. Hij was daar succesvol en had het naar zijn zin, maar het kriebelde toch. En zie daar, er kwam een mogelijkheid om een paar wedstrijden voor het tweede van Glamorgan te spelen, tegen Essex en tegen Somerset. En het was juist datzelfde Somerset dat hem al een tijdje in de gaten hield. Paul mocht ook twee wedstrijden voor het tweede van Somerset spelen, waarbij hij een team vormde met onder andere Somerset legende Marcus Trescothick en de Australische testspeler Chris Rogers. Die hadden al gauw genoeg gezien: Paul kreeg een contract tot het einde van dit seizoen onder zijn neus geschoven. En hoe snel kan het gaan! Afgelopen zondag begon voor  Somerset een driedaagse wedstrijd tegen de Pakistanis, een opwarmwedstrijd voor de Engelse tour van het Pakistaanse testteam en Paul was een van de openingsbowlers! Drie wickets nam hij, en niet de minsten! Hieronder nog wat leuke souvenirs: foto’s en wat stukjes uit de Engelse pers…

De opstelling van Somerset tegen Pakistan

 

Paul in zijn nieuwe uniform

 

Paul kreeg redelijk wat aandacht in de Engelse kwaliteitskranten waaronder de Guardian, waarin oud-captain van Somerset Vic Marks Paul’s bowlen vergeleek met dat van André “Flappie” van Troost, een andere Nederlander die ooit de kleuren van Somerset vertegenwoordigde.

 

“His opening partner was Paul van Meekeren, a Dutchman making his debut for Somerset. He also impressed bowling Hafeez for 20 and later dismissing Azhar Ali caught behind for 26. Andre van Troost was the last Dutchman to open the bowling for Somerset. Van Meekeren is not as fast but he is more accurate, an observation that could be applied to just about every bowler who has played for Somerset since Van Troost retired in 1998. He was a lovable character who terrified more batsmen than he dismissed. Van Meekeren also has possibilities.”

De Cricinfo website had ook bemoedigende woorden voor onze Paul:

“They bowled tidily enough. Paul van Meekeren, a Dutch international who has been playing club cricket for Benwell Hill near Newcastle, has just signed until the end of the season and did himself no harm with a whole-hearted effort. After Mohammad Hafeez missed a straight one, van Meekeren produced a beauty that draw a stroke from Azhar Ali but left him to take the edge.”

 

Paul wordt gefeliciteerd na zijn eerste wicket voor Somerset. Mohammad Hafeez druipt af.

 

Paul nam op de tweede dag nog een derde wicket. Hij eindigde de eerste innings van Pakistan op 3-78Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder