Sportcomplex Eindenhout: Als de gemeenteraad zijn handtekening heeft gezet op donderdag 13 okt - komt er een nieuw veld

Bericht geplaatst op 30-09-2016

Alle pijlen staan in de juiste richting bij de gemeente en in samenwerking met THB. - De Gemeenteraad moet tekenen en daarmee akkoord geven op 13 oktober 2016. - En de planning moet worden gehaald per april 2017. Voor de volledigheid: We hadden als meer dan 100 jaar 'eigen velden' aan de Spanjaardslaan in gebruik via de eigenaar de Gemeente Haarlem.

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article28575904.ece/Cricketclub-Rood-en-Wit-krijgt-eigen-veld_

Cricketclub Rood en Wit krijgt eigen veld

HAARLEM - De Haarlemse cricketclub Rood en Wit krijgt een eigen cricketveld op het sportcomplex Eindenhout aan de Spanjaardslaan. De gemeenteraad is akkoord met een voorstel om de club een veld van een ton te geven.

Door Annalaura Molducci - 30-9-2016, 17:31 (Update 30-9-2016, 19:50)
E

r wordt nu al jaren gespeeld op de voetbalvelden van de koninklijke HFC Haarlem.

Maar dat is een probleem omdat er veel wordt gevoetbald. Daarom kwamen woordvoerders van de voetbalclub en de cricketclub de raadsleden in juli in de commissie samenleving overtuigen van hun probleem.

 

 

Toevallig had de gemeente drie ton in kas overgehouden dat was gereserveerd voor een hockey kunstgrasveld op het terrein van Edo.

Dat veld komt er echter niet omdat de Koninklijke Hockey Bond geen heil ziet in nog een Haarlemse hockeyclub. Omdat het budget al was gereserveerd, besloot wethouder Merijn Snoek (CDA) dat het geld dan toch naar de sport moest gaan.

Zeer wenselijk

Er kwam een onderzoek en het blijkt dat er ruimte is op het sportcomplex Eindenhout voor een cricketveld. Op het complex werd ook gesoftbald maar dat wordt steeds minder. Op de plek van het softbalveld kan dus nu een cricketveld komen. De spelers kunnen de kantine van de voetballers gebruiken. Koninklijke HFC kan het hoofdveld dan volledig inzetten voor de voetbalsport.

Dat laatste is zeer wenselijk, stelt de wethouder omdat het aantal leden groeit. De heren zitten in de tweede divisie en spelen een langere competitie.

Aanleg van het cricketveld kost een ton inclusief hekwerken en ballenvangers. De overige twee ton uit het budget wil wethouder Merijn Snoek uitgeven aan een nieuwe overdenkte skatehal. Daar krijgt de gemeentraad nog een apart voorstel voor.

Akkoord

Het cricketveld moet voor 1 mei 2017 klaar zijn, want dan begint het cricketseizoen. De voorbereidingen voor het veld moeten al deze maand worden genomen.

De gemeenteraad is akkoord met het plan. Er zijn wel wat opmerkingen omdat het cricket als elitair wordt gezien, door GroenLinks. Volgens Snoek is cricket geen elitesport.

,,In India is het volkssport nummer 1”, aldus Snoek. Bovendien groeit de vereniging ook in Haarlem. GroenLinks overweegt nog een motie in te dienen om het veld niet alleen voor cricket te bestemmen.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder